Keukenportaal.be

Design keuken

Design keukens: Esthetiek en functionaliteit

Design keukens zijn meestal unieke keukens die ontwikkeld zijn met een speciale stijl in gedachten. Door het feit dat ze meestal sterk afwijken van de traditionele keuken, is een design keuken meestal erg opvallend.

Alle design keukens hebben echter twee dingen gemeen. De keuken moet uiteraard functioneel zijn, gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk. Het is en blijft een plaats waar actie ondernomen wordt, en de design keuken is ontworpen met het doel deze actie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Maar waar design keukens echt in uitblinken, is de esthetiek. Een design keuken is erg opvallend, en springt meteen in het oog. Door te werken met kleuren en vormen vormt de design keuken een geheel die erg mooi oogt.

Mogelijke componenten van designkeukens

In design keukens worden uiteraard dezelfde apparaten en meubels gevonden die zich ook bevinden in de gewone keuken. Veel van die meubels wijken echter af op bepaalde vlakken, en zijn meestal maatwerk. Ook wordt vaak gebruik gemaakt van design meubels om de traditionele kasten en tafelbladen te vervangen.

Bij design keukens wordt vaak met lichtinval gewerkt, in combinatie met het doorzichtige karakter van glas en gelijkaardige materialen. Ook wordt er af en toe met LED verlichting gewerkt, om de design keuken nog meer 'design' te laten lijken.

Momenteel overheersen er 2 totaal verschillende stijlen in de keuken-design-wereld: De minimalistische keuken vs. de retro-keuken.