Keukenportaal.be

Eiken keuken

De traditioneel ogende eiken keuken

Eiken keukens geven een erg traditionele, klassieke indruk. Dit is de aard van het eikenhout, en zorgt ook op andere plaatsen voor dezelfde indruk.

Het eikenhout in de keuken zorgt ook voor een warme, gezellige uitstraling. Dit staat in sterk contrast met bijvoorbeeld de koude, steriele indruk die ene RVS keuken geeft.

Een eiken keuken past, net als een landelijke keuken het best in een meer traditionele woning. Zo zal een open eiken keuken die grenst aan een living waarvan de meeste meubels in hout gemaakt zijn, optimaal tot zijn recht komen. Het zal echter voor redelijk wat contrast zorgen als de eiken keuken grenst aan een meer moderne woonkamer.

De kenmerken van eiken keukens

Eikenhout is erg vlot te bewerken. Dit zorgt ervoor dat er een grote variatie is in de afwerking van de meubels die men in eiken keukens kan plaatsen.

Het belangrijkste voordeel van eiken keukens is echter dat het erg duurzaam is. Het hout zal niet zomaar verweren, of bij de minste botsing schade ondervinden.

Het is mogelijk het hout in de eiken keuken op verschillende manieren af te werken. Dat wordt ook meestal gedaan, onbewerkt eikenhout is niet geschikt voor in de keuken. Gezien de verschillende afwerkingen van het eikenhout is er voor iedereen wel wat wils.