Keukenportaal.be

Goedkope keukens

Goedkope keukens en kwaliteit

Goedkope keukens: Gaat de prijs ten koste van de kwaliteit van die keuken?

Er bestaat een stelling die zegt dat je meer betaalt voor kwaliteit. Dit klopt tot op een zekere hoogte: In veel gevallen (echter niet altijd!) zal het duurdere product hetgene zijn dat kwalitatief beter is.

Maar wat wordt nu juist verstaan onder kwaliteit? Is het zo dat men bij het aanschaffen van een goedkope keuken kan verwachten dat bepaalde mee verkochte toestellen een kortere levensduur hebben, of dat de meubels en het keukenblad sneller zullen verslijten?

In sommige gevallen zal dit zo zijn, maar in de meeste gevallen heeft de prjis van een goedkope keuken niet noodzakelijk een invloed op de levensduur van die keuken, maar eerder op de functies en het materiaal dat in dit pakket vervat zit.

Zo kan er bijvoorbeeld een inbouw keuken gekocht worden met een heteluchtoven ingebouwd, of één met een combi oven. Normaliter zal de keuken met de combi oven meer kosten dan die met de gewone heteluchtoven. Wenst u een moderne, state of the art heteluchtoven? Of is een ouder model ook goed? Dit alles zal bepalen of uw keuken goedkoop is of niet.

Als u op zoek bent naar een goedkope keuken dient u ook rekening te houden met het materiaal waaruit die keuken gemaakt is. Verschillende materialen hebben een verschillende prijs, maar zijn niet noodzakelijk verschillend in kwaliteit, enkel in kenmerken. Zo zal een volledig eiken keuken een andere prijs hebben dan bijvoorbeeld een design keuken gemaakt uit moderne materialen.

Er zijn erg veel opties voor een goedkope keuken, contacteer best uw keukenspecialist.