Keukenportaal.be

Horeca keuken

Het verschil tussen een horeca keuken en gewone keuken

Een horeca keuken verschilt op praktisch alle vlakken van de standaard keuken in de woning. Een horeca keuken moet er op gebouwd zijn om constant in gebruik te zijn. Dit impliceert dat veel van de keukenapparatuur ook zal verschillen met de apparatuur die men in de standaard keuken vindt - ook de apparaten zijn er op gebouwd om continu in gebruik te zijn, en zullen in sommige gevallen ook grotere afmetingen hebben. Zo zal de vaatwasser mogelijk groter zijn, of zal er meer dan één oven aanwezig zijn.

Ook op vlak van layout zal de horeca keuken mogelijks verschillen. Terwijl de standaard keuken opgesteld is met de bedoeling om 1 of 2 mensen de vrijheid te geven in alle rust te koken, bieden vele horeca keukens plaats aan meer mensen. In de meeste gevallen zal er dus meer ruimte zijn in de horeca keukens.

Aspecten waaraan een horeca keuken moet voldoen

De regularisatie omtrent voedselveiligheid is (terecht) erg streng. In de horeca keuken moet er namelijk voeding voorzien worden voor erg veel mensen. Dit wordt in sommige gevallen weerspiegeld in de apparaten in de horeca keuken zelf, aangezien de eisen daarvoor veel hoger liggen dan die van een gewone keuken.