Keukenportaal.be

Keuken ontwerpen

De verschillende factoren om rekening mee te houden

Een keuken ontwerpen is niet eenvoudig. Als u een keuken op maat bestelt, hou er dan rekening mee dat de ontwerper van de keuken met verschillende dingen rekening moet houden.

Allereerst is er de beschikbare ruimte. Het is duidelijk dat bepaalde items in de keuken een minimum afmeting hebben om praktisch te zijn, denk maar aan de kookplaat of het aanrecht. De keuken ontwerper moet dit en de andere meubels in de beschikbare ruimte zien te krijgen, zodat er nog genoeg ruimte is om comfortabel te kunnen koken.

Bij het ontwerpen van de keuken moet er ook rekening gehouden worden met de aanvoer en afvoer. Als u kookt op gas, zal het aanrecht niet ver verwijderd staan van een bestaande gasleiding. Hetzelfde voor het aanrecht, dat zo dicht mogelijk bij de afvoer moet staan. Uiteraard kan de afvoer en aanvoer verlegd worden, maar dat brengt een meerkost met zich mee.

De externe factoren van de ruimte dienen ook in rekening gebracht te worden. Er kunnen bijvoorbeeld geen grote kasten voor de vensters gezet worden, omdat deze verwacht worden nog wat licht binnen te laten.

Als u een keuken laat ontwerpen, praat daarom goed met de ontwerper zelf, zodat u weet wat mogelijk is en wat niet.