Keukenportaal.be

Keuken werkblad

Welke kenmerken bezit een goed keuken werkblad?

Net zoals alle andere items in de keuken, bestaan keuken werkbladen in verschillende vormen, maten en varianten. Welke u kiest is dus, zoals gewoonlijk, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en voorkeur. Er zijn echter twee factoren waar het keuken werkblad baat van heeft: Het moet er ten eerste goed uitzien, en ten tweede moet het uiteraard functioneel zijn.

De functionaliteit van het werkblad

Het werkblad heeft een functie, en moet dus geschikt zijn die functie uit te voeren. Daarvoor bezit het best enkele specifieke kenmerken.

Allereerst is het belangrijk dat het werkblad krasbestendig is. Als er na enkele maanden al honderden krassen op het werkblad zitten, is het materiaal niet geschikt als keuken werkblad.

Ten tweede is het keuken werkblad optimaal ook hittebestendig, aangezien het veel in contact zal komen met warme materialen.

Ten derde is het erg onderhoudsvriendelijk. Dit wil ook zeggen dat het een bepaalde mate van vlekbestendigheid moet bezitten.

Een mooi werkblad in de keuken

Het uitzicht van een keuken werkblad kan vandaag de dag erg gevariƫerd zijn zonder dat het zijn functionaliteit verliest. Praktisch alle kleuren en afwerkingen zijn mogelijk. Het is dus afhankelijk van het interieur van uw keuken en uw persoonlijke smaak hoe het keuken werkblad er uitziet.