Keukenportaal.be

Keukenkast

Keukenkasten in verschillende maten en vormen

Keukenkasten zijn het meest voorkomende meubel in de keuken. Dit is logisch: Er is redelijk veel kookmateriaal nodig voor een goede maaltijd, en dat kookmateriaal moet ergens opgeborgen worden.

Keukenkasten zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen. Meestal bevinden zich keukenkasten onder het aanrecht, en zijn er nog verschillende kasten die boven het aanrecht en fornuis aan de muur vastgemaakt zijn. Op die manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in de keuken.

Materiaal van keukenkasten

Keukenkasten zijn te verkrijgen in erg veel verschillende materialen. Afhankelijk van de gewenste stijl van uw keuken zijn deze in verschillende variaties te verkrijgen, want het zijn de keukenkasten die het meeste invloed hebben op hoe uw keuken er uiteindelijk gaat uitzien. Als u opteert voor donkere, eikenhouten keukenkasten (zie ook eiken keuken) zal uw keuken uiteraard donkerer en warmer ogen dan wanneer u gebruik maakt van witte, plastieken keukenkasten.

Welk type kast u kiest voor uw keuken is dus grotendeels bepalend voor hoe uw uw keuken er uit ziet en in elkaar steekt. Win dus genoeg informatie in alvorens stappen te ondernemen.