Keukenportaal.be

Landelijke keukens

Wat zijn de kenmerken van landelijke keukens?

Landelijke keukens zijn op vlak van layout en toepassing van de ruimte praktisch identiek aan de andere keukens. Het verschil ligt vooral in de materialen van uitvoering.

Landelijke keukens zullen vooral gebruik maken van houten kasten en tafelbladen. Op vlak van gebruik van materiaal valt dit te vergelijken met een eiken keuken. Het hout van de landelijke keukens moet echter niet altijd eik zijn, vaak wordt ook geopteerd voor lichtere houtsoorten.

Dit geldt ook voor de kleur van de landelijke keukens. Het komt voor dat landelijke keukens dezelfde donkere kleur hebben als eiken keukens, maar dit is ook niet altijd het geval.

Een ander kenmerk van landelijke keukens is dat veel van de meubels handgemaakt maatwerk zijn. De meubels van landelijke keukens zijn ook zelden 'hoekig', ze worden veel afgewerkt met bogen en motieven, om hun specifieke stempel op de keuken te drukken.

Een landelijke keuken komt het best tot zijn recht in een huis met een traditioneel interieur. Als u een moderne woning bezit, opteert u best voor een moderne keuken.