Keukenportaal.be

Moderne keukens

De vooruitgang van moderne keukens

Bij moderne keukens staan twee aspecten centraal: Gebruiksvriendelijkheid en uitzicht. Het naadloos combineren van deze twee factoren is waar moderne keukens in uitblinken.

De meeste keukens worden gebruiksvriendelijk opgebouwd. Bij moderne keukens gaat dit echter nog net dat ietsje verder: De keuken is niet alleen gebouwd op het zo vlot en praktisch uitvoeren van de keukentaken, maar ook op het zo aangenaam maken van deze handeling.

Daardoor zal een moderne keuken vaak gebruik maken van technologisch geavanceerde apparaten, of zelfs domotica. Zo zijn er bijvoorbeeld koelkasten te verkrijgen met een TV scherm ingebouwd, of een globaal hifi-systeem die (onder andere) vanuit de keuken geregeld kan worden.

Materialen van moderne keukens

Moderne keukens zien er erg glad uit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld landelijke keukens of nostalgische keukens, zal er niet veel met versieringen op de kasten en apparaten zelf gewerkt worden, althans niet in de mate waar dit bij landelijke keukens gebeurt.

Ook wordt er geopteerd om het keukenmateriaal zoveel mogelijk aan het zicht te ontrekken, zoals dit bij nostalgische keukens niet gebeurt. Dit om een erg ordelijk, overzichtelijk geheel te kunnen presenteren, dat toch nog mooi oogt en erg comfortabel is.

De moderne keuken is gebouwd met het oog op de levensgenieter.