Keukenportaal.be

Nostalgische keukens

Nostalgische keukens, herleef het verleden

Nostalgische keukens hebben als kenmerk dat ze teruggrijpen naar hoe keukens vroeger waren. Geen glanzende, speciaal afgewerkte oppervlakken zoals bijvoorbeeld bij design keukens, maar meer de functionaliteit en chaos van de goede ouderwetse boerekeunen.

Hoewel nostalgische keukens niet de top zijn op vlak van uitzicht en gebruiksvriendelijkheid, is er toch veel vraag naar deze keukens. Mogelijk opteren mensen hiervoor omdat ze hierdoor herinnerd worden aan de keuken uit hun jeugd.

Kenmerken van nostalgische keukens

Nostalgische keukens bestaan, net als landelijke keukens, meestal uit hout. Dit hout geeft het traditionele, warme karakter van de nostalgische keuken weer.

Verder wordt er bij het opbergen niet zoveel rekening gehouden met de zichtbaarheid van de pannen, potten, en ander keukengerei. In een moderne keuken wordt het keukenmateriaal zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken, in een nostalgische keuken is dit zelden het geval.

Het keukenmateriaal wordt bijvoorbeeld in kastjes met glazen deuren ondergebracht, of los op rekken gelegd. Dit alles draagt bij aan de rommelige aard van nostalgische keukens.