Keukenportaal.be

RVS keukens

Keukens in roestvrij staal

Keukens in roestvrij staal zijn vrij populair. RVS keukens geven dan ook tal van voordelen.

Roestvrij staal is van nature een zeer sterk materiaal. Stukken sterker dan wanneer u bijvoorbeeld zou opteren voor eiken keukens, of bijvoorbeeld nostalgische keukens.

RVS keukens zijn ook erg onderhoudsvriendelijk, en vlekbestendig. Aangezien de keuken traditioneel een plaats is waar veel poetswerk nodig is, is dit erg mooi meegenomen. Wanneer er een vlek gemaakt wordt, wordt die in RVS keukens snel en vlot weer verwijderd.

Hebben RVS keukens nadelen?

Er zijn ook wel enkele nadelen aan de RVS keukens. Zo is het maken van krassen op het blad of op de kasten redelijk snel gebeurd. Velen zeggen echter dat deze krassen het RVS karakter geeft. Verder geven keukens die volledig uit roestvrij staal opgebouwd zijn, een redelijk koele, steriele indruk. Dit is uiteraard geen probleem voor industriƫle keukens of horeca keukens, maar is misschien niet optimaal voor keukens in particuliere woningen.

Een keuken hoeft echter niet volledig uit roestvrij staal te bestaan. Het is perfect mogelijk een tafelblad van RVS te combineren met wat meer traditionelere kasten, of omgekeerd.