Keukenportaal.be

Showroom keukens

Wat zijn showroomkeukens?

Showroom keukens zijn de keukens die u kan bezichtigen in de showroom bij bepaalde keukendealers. Bij vele nieuwe modellen wordt er een showroomkeuken in de toonzaal opgesteld, om deze door de klanten te laten bezichtigen, of zelfs testen.

In veel gevallen zijn showroomkeukens identiek aan de keukens die thuis geleverd worden, wat uiteraard logisch is anders zou het een verkeerde representatie van het model zijn.

Worden showroomkeukens verkocht?

Showroomkeukens worden inderdaad onder bepaalde omstandigheden verkocht. Als het model van showroomkeuken volledig uitverkocht is, zal men meestal trachten de keuken in de showroom zelf ook te verkopen, aangezien deze geen nut meer heeft (het model is toch uitverkocht). Ook wanneer de keuken vervangen moet worden door een ander model, zal men de showroomkeuken verkopen.

Er zijn meestal erg goeie deals te krijgen bij het kopen van showroomkeukens. Dit omdat de keuken in principe tweedehands is, hij is al gebruikt in de showroom. Er zal dus ook sprake zijn van een minieme schade aan de keuken, maar meestal is die niet echt merkbaar.